Tiho
fotograf Dragana Udovičić
Vladimir Tabašević

Tiho teče Misisipi

KUPI KARTU
Reditelj: Ivica Buljan
TRAJANJE PREDSTAVE: 140 minuta | PREMIJERA: 06.04.2021.
Velika scena „Olivera i Rade Marković“

Tabašević piše poeziju, kratke priče, a do sada je objavio tri romana: „Tiho teče Misisipi” (2015, u užem izboru za NIN-ovu nagradu), za koji je dobio regionalnu nagradu „Mirko Kovač”, zatim „Pa kao” (2016, u najužem izboru za NIN-ovu nagradu) i „Zabluda svetog Sebastijana” (2018), za koji je nagrađen NIN-ovom nagradom za roman godine. „Misisipi” zaokružuje priču o jednoj državi, veku i ideji, nudeći nam poražavajući intimni bilans njihovog kraja. U prozi se prepliću istorija i intima, lično i ideološko, oslikavajući kraj jednog veka i raspad jednog društva.

Reditelj ove predstave Ivica Buljan dolazi nam iz Hrvatske i jedan je od najuticajnijih stvaralaca regiona. Njegove predstave gostovale su na međunarodnim festivalima u više od trideset zemalja, a dobitnik je najznačajnijih priznanja u regionu (od Sterijine i Gaveline nagrade do priznanja na Borštnikovim srečanjima).

 

DRAMATIZACIJA: Ivica Buljan i Vladimir Tabašević

SCENOGRAF: Aleksandar Denić

KOSTIMOGRAF: Nebojša Lipanović

KOMPOZITOR: Mitja Vrhovnik Smrekar

 

Igraju:

Aleksandar Jovanović, Branka Katić, Vesna Čipčić, Vladan Milić, Vladimir Tabašević, Dunja Stojanović, Jana Milosavljević, Milan Zarić, Milan Kolak, Miloš Lazarov, Nikola Malbaša

 

ASISTENT SCENOGRAFA: Danilo Mlađenović

ISPICIJENT: Olivera Milosavljević

SUFLER: Marija Stojić

OGRANIZATOR: Ivana Jovović