Vest | 02. фебруара 2020.

ŠTA JE ISTINA, A ŠTA TAJNA – JUBILEJ “CRNE KUTIJE”

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta – “Crna kutija” Ane Đorđević, u režiji Andreja Nosova, rađen u koprodukciji sa Beoart-om, biće izvedena 50. put 6. februara na Velikoj sceni “Olivera i Rade Marković”. 

“Crna kutija” je inspirisana italijanskim hit filmom “Savršeni stranci” Paola Đenovezea iz 2016. godine. Premijera je bila početkom novembra 2017. godine i od tad je igrana na kartu više ne samo na matičnoj sceni, već i na gostovanjima u zemlji i region.

“Crna kutija” je igra istine koja prodire u najpotisnutije porive, nikad izrečene tajne. Okupljeni da dočekaju pomračenje meseca, sedmoro prijatelja tokom večere razotkrivaju svoje najintimnije strahove i žudnje, tražeći izlaz iz igre istine mobilnim telefonima. Šta je istina, a šta tajna? Кoliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Da li je bliskost moguća u vreme ubrzane i moderne komunikacije? Кoliko poznajemo jedni druge? To su pitanja koja dotiču podjednako i junake ovog komada I publiku.

Autorsku ekipu čine scenograf Tamara Branković, kostimograf Dara Mihajlović, kompozitor Draško Adžić, saradnik na tekstu bio je Andrej Šepetkovski. Igraju: Nataša Marković, Ljubinka Кlarić, Ivana Nikolić, Ivan Zarić, Petar Benčina, Nemanja Oliverić/Milan Marić i Aleksandar Vučković, a njihovi telefonski sagovornici (glasovi) su: Vesna Čipčić, Pavle Pekić, Jovana Gavrilović, Milan Marić, Slaven Došlo i Ivana Jovović.