Vest | 17. septembra 2021.

PRIZNANJE NATAŠI MARKOVIĆ U NIŠU

Stručni žiri tek završenog 2. Festivala “Teatar na raskršću” u Nišu dodelio je Nagradu za epizodnu ulogu – Nataši Marković za ostvarenje u predstavi Beogradskog dramskog pozorišta “Dan kada ja nije više bilo ja” Rolanda Šimelpfeniga u režiji Tare Manić.

Ovogodišnji selektori, prof dr Vlatko Ilić (reditelj) i mr Spasoje Ž. Milovanović, (teatrolog), odabrali su šest predstava iz Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Srbije za takmičarski deo Festivala, koji je trajao od 7. do 14. septembra u niškom Narodnom pozorištu.

Međunarodni, stručni žiri festivala balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršću” u sastavu Mia Begović, Katarina Kocevska, Bogdan Kostea, Branislav Mićunović i Vlado Kerošević dodelio je Nagradu za epizodnu ulogu – za jedinstveno izraženu energiju i snažnu emociju  u rešavanju  ,,takozvanog malog zadatka”, glumici u predstavi ,,Dan kada je nije više bilo ja” BDP-a Nataši Marković.

Komad nemačkog autora Rolanda Šimelpfeniga, čije drame se izvode u više od 40 zemalja, prevela je Bojana Denić. Dramaturg je Vuk Bošković, scenografiju i kostime osmislila je Selena Org, kompozitor je Vladimir Pejković, a koreograf Dejan Kolarov. Pored Nataše Marković u predstavi igraju Ivana Nikolić, Ivan Tomić, Daniel Sič, Ivan Zarić i Slađana Vlajović. Premijera ove predstave bila je početkom aprila u Beogradu.