Vest | 26. oktobra 2022.

PRIZNANJE BDP-U NA „ZORANOVIM DANIMA“

Predstava “Tramvaj zvani želja” Tenesi Vilijemsa, u režiji Lenke Udovički, Beogradskog dramskog pozorišta (koprodukcija sa BELEF-om i Teatrom Ulysses) izvedena na programu 31. Dana “Zorana Radmilovića” u Zaječaru, ovenčana je priznanjem za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“.

Stručni žiri festivala u sastavu: dr Miroslav Radonjić, Tanja Bošković i dr Duško Ljuština doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeli predstavi „Tramvaj zvani želja“, po tekstu Tenesi Vilijamsa, u režiji Lenke Udovički, koprodukcija Beogradskog dramskog pozorišta, BELEF-a i KAZALIŠTA ULYSSES, Zagreb. Scenograf Zorana Petrov i kostimograf Bjanka Adžić Ursulov kreirale su maštovitu, efektnu i autentičnu vizuelnu komponentu u odličnoj predstavi „Tramvaj zvani želja“.
Prevod komada uradili su Vera Nešić i Dragoslav Andrić. Autorsku ekipu čine: scenograf Zorana Petrov, kostimograf Bjanka Adžić Ursulov, scenski pokret i koreografiju potpisuje Staša Zurovac, kompozitori su Najdžel Ozborn i Davor Roko, a za scenski govor zadužena je dr Ljiljana Mrkić Popović. Igraju: Branka Katić, Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec, Marko Todorović, Nađa Sekulić, Jovo Maksić, Nikola Malbaša, Miloš Lazarov i Bojana Stojković.
Festival je održan u Narodnom pozorištu Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” od 17. do 24. oktobra, a u selekciji su odigrane predstave iz Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Mađarske i Srbije.