Лилиом
фотограф Dragana Udovičić
Ференц Молнар

Лилиом

КУПИ КАРТУ
Редитељ: Ана Томовић
Велика сцена „Оливера и Раде Марковић“

Премијером представе „Лилиом“ по тексту Ференца Молнара у режији Ане Томовић отворићемо И фестивал регионалне уније позоришта на Сцени „Раде Марковић“ 1 . децембра 2019. године.

Драма прати судбину Лилиома, шармантног пробисвета који ради у забавном парку, којим управља његова љубавница госпођа Мускат. Његов живот почиње драстично да се мења када упозна младу служавку Јули, којом одлучује да се ожени. Пошто су обоје јединке без адекватне животне егзистеније, млади пар се убрзо суочава са немаштином, која их води ка амбису. Молнарева сентиментална трагикомедија пример је такозване тривијалне, булеварске драме која је, у међувремену, успела да стекне култни статус. Њени јунаци су људи који обитавају на споредним колосецима живота, маргинални играчи провинцијског циркуса, а збивања у драми стварају њихови заноси, љубави, насиља, падови и сан о лакој заради.

Драматург представе је Слободан Обрадовић, сценограф Александар Денић, костимограф Момирка Баиловић, за сценски покрет задужена је Исидора Станишић. У представи играју: Андрија Кузмановић, Маја Изетбеговић, Марко Живић, Александра Ања Алач, Ивана Николић, Јово Максић, Јадранка Селец, Владан Милић и Марко Гверо.

dramaturg Слободан Обрадовић
сценограф Александар Денић
костимограф Момирка Баиловић
асистент сценографа Данило Млађеновић
асистент костимографа Нина Радуловић
суфлер Марија Стојић
инспицијент Оливера Милосављевић
IGRAJU
Лилиом Андрија Кузмановић
Јули - Луиза Вања Ненадић
Фичур Марко Живић
Линцман, Полицајац 2 Jovo Maksić
Госпођа Холундер, Чистач 1 Jadranka Selec
Мари Александра Ања Алач
Мадам Мускат Ивана Николић
Волф Владан Милић
Полицајац 1, Чистач 2 Марко Гверо