Лилиом
фотограф
Ференц Молнар

Лилиом

КУПИ КАРТУ
Редитељ: Ана Томовић
Велика сцена „Оливера и Раде Марковић“

Премијером представе „Лилиом“ по тексту Ференца Молнара у режији Ане Томовић отворићемо И фестивал регионалне уније позоришта на Сцени „Раде Марковић“ 1 . децембра 2019. године.

Драма прати судбину Лилиома, шармантног пробисвета који ради у забавном парку, којим управља његова љубавница госпођа Мускат. Његов живот почиње драстично да се мења када упозна младу служавку Јули, којом одлучује да се ожени. Пошто су обоје јединке без адекватне животне егзистеније, млади пар се убрзо суочава са немаштином, која их води ка амбису. Молнарева сентиментална трагикомедија пример је такозване тривијалне, булеварске драме која је, у међувремену, успела да стекне култни статус. Њени јунаци су људи који обитавају на споредним колосецима живота, маргинални играчи провинцијског циркуса, а збивања у драми стварају њихови заноси, љубави, насиља, падови и сан о лакој заради.

Драматург представе је Слободан Обрадовић, сценограф Александар Денић, костимограф Момирка Баиловић, за сценски покрет задужена је Исидора Станишић, а за сценски говор Дијана Мarković. У представи играју: Андрија Кузмановић, Маја Изетбеговић, Ивана Николић, Jovo Maksić, Jadranka Selec, Александра Ања Алач, Марко Живић, Владан Милић и Марко Гверо.

Премијера 1. децембра у 20х на Сцени „Раде Марковић“.

dramaturg Слободан Обрадовић
сценограф Александар Денић
костимограф Момирка Баиловић
сценски покрет Исидора Станишић
сценски говор Дијана Мarković
IGRAJU