Vest | 18. novembra 2021.

“PLAOVIĆ” ZA MIODRAGA MIKIJA KRSTOVIĆA

Nagrada „Raša Plaović“, koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2020/2021, pripala je Miodragu Mikiju Krstoviću  za ulogu Miloša u predstavi „Cement Beograd“, u režiji Sebastijana Horvata,  Beogradskog dramskog pozorišta.

Stručni žiri u sastavu Dragana Bošković (predsednik) i članovi Dragana Varagić, Đurđa Tešić, Željko Hubač i Branislav Tomašević, doneo je jednoglasnu odluku, a u konkurenciji za nagradu bili su i Miodrag Dragićević, Marta Bereš, Sanja Marković, Olga Odanović, Miloš Biković, Ozren Grabarić, Katarina Marković i Hadži Nenad Maričić.

U eksplikaciji predloga za ovo značajno priznanje zapisano je: Krstović upečatljivo i bolno, bez preteranog naglašavanja, slika lik Miloša kome starost nudi zaborav od životnih stranputica, promašenih ideala, nada, ali i bliskosti koje se jedino grčevito drži u bledilu sećanja. Svedeno, dovedeno do beketovskog apsurda životne praznine i dezorijentisanosti, Krstović ostajući bez formulisanih reči, ostaje bez smisla egzistencije i potresno dočarava sudbinu koju nosi starost.

Nagrada će biti uručena za Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra, u 12 časova na Velikoj sceni, a predstavu na Velikoj sceni “Olivera i Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta možete da pogledate 28. novembra.