Vest | 19. aprila 2022.

NAGRADA ŠABAČKOG “POZORIŠNOG PROLEĆA

Mladi ansambl predstave “Cement Beograd” Milana Ramšaka Markovića, u režiji Sebastijana Horvata i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, nagrađen je specijalnim priznanjem na šestom po redu Festivalu “Pozorišno proleće” u Šapcu.

Manifestacija je održana na Velikoj sceni “Ljubiša Jovanović” Šabačkog pozorišta od 11. do 17. Aprila, a u konkurenciji su izvedena ostvarenja iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Šapca i Kraljeva, po izboru selektora Zorana Karajića (prvaka i dugogodišnjeg upravnika kuće).
Stručni žiri 6. Festivala ”Pozorišno proleće” u sastavu: Zijah Sokolović, Slađana Kilibarda i Irfan Mensur, doneo je jednoglasnu odluku da Nagrada za elemente predstave koji se posebno izdvajaju pripadne mladim glumcima prvog dela predstave “Cement Beograd”: Bojani Stojković, Emiru Ćatoviću/Milanu Zariću, Ivanu Zablaćanskom, Isidori Simijonović, Mariji Pikić i Nedimu Neziroviću.
Predstava je, inače, laureat Gran Prija “Mira Trailović” prošlogodišnjeg Bitefa, a igraju još i višestruko nagrađivani Milena Zupančič, Miodrag Miki Krstović,