Vest | 27. novembra 2019.

MOMAK IZ KRAJA – ANDRIJA KUZMANOVIĆ KAO LILIOM

Razgovorom sa Andrijom Kuzmanovićem juče je Beogradsko dramsko pozorište najavilo premijeru predstave “Liliom”, u režiji Ane Tomović i početak 1. Festivala Regionalne teatarske unije (RUTA).

Kuzmanović, miljenik publike, nedavno je postao stalni član ansambla BDP-a, u kom je teatarsku karijeru i započeo. “Kad prođeš od toga da iznosiš kutije na scenu do toga da igraš noseću ulogu, to je dobar put”, kaže on. “Ostavljam sebe u svakoj ulozi, kao što iz svake nešto ponesem. Što više i bolnije proživiš ulogu, postaješ pravi glumac”, smatra Kuzmanović i dodaje: “Čim se uljuljkaš i pomisliš da si došao do vrhunca, tada najviše stagniraš. Zato se uvek trudim da se takmičim sa samim sobom i budem bolji od sebe. Samo sam sada mlad i voleo bih to da iskoristim do kraja”. Deset godina u pozorištu, ali i veliki broj uloga na filmu i televiziji su iza njega. “Pozorište ili film? To pitanje za mene ne postoji. Kao kad bi pitao fudbalera mali ili veliki fudbal. Jednostavno, voliš ono što radiš daješ sve od sebe na način koji je za dati zadatak potreban”, objašnjava Kuzmanović.

Čeka ga 1. decembra premijera komada “Liliom” Ferenca Molnara, u režiji Ane Tomović, gde igra naslovnu ulogu. “Liliom je tip sa margine, nisam do sada igrao takav lik. Sviđa mi se da igram nekog iz naše svakodnevice, a Liliom je baš takav – momak iz kraja, čovek od krvi i mesa, neko koga svi znamo”, objasnio je Andrija Kuzmanović.

Uloge tumače i Maja Izetbegović, Ivana Nikolić, Marko Živić, Aleksandra Anja Alač, Vladan Milić, Jovo Maksić, Jadranka Selec i Marko Gvero.

Reprize su 7, 8, 10, 11, 12. i 13. decembra.