Vest | 09. maja 2020.

Letnja scena na Tašmajdanu

Zvanična pozorišna sezona je možda gotova ali to ove godine neće značiti letnju pauzu za umetnike i predstave kao što smo navikli. Pozorišne predstave se vraćaju u život punom parom, ali ne u pozorišta već na Tašmajdan!

Za sada, ponovni susreti uživo publike i glumaca u planu su krajem juna i to na Tašmajdanu. O tome su se dogovorili direktori svih pozorišta u Beogradu.
Po rečima Ivana Karla, gradskog sekretara za kulturu “Dogovor je da svako od naših pozorišta da predlog predstava sa kojima bi učestvovali na ovoj letnjoj sceni i da onda bude sastavljen letnji repertoar koji će obuhvatiti najatraktivnije i najpopularnije predstave i na taj način okupiti jedan značajan broj publike i ljudi da posle određenog vremena i određene pauze ipak, ponovo uživo vide svoje omiljene glumce.”
“Nadamo se i verujemo da će interesovanja biti bez obzira na novu situaciju, pogotovo što je Taš jedan veliki, otvoren prostor gde će distanca biti dovoljna između gledalaca i da ćemo na taj način posle velikog napora koji smo svi uložili da se online emitujemo da ćemo sa ovim živim igranjem ipak uraditi pravu stvar.” rekao je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta.
Vidimo se na Tašu! 🎭