Рулет-плес
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

РЕЧ ПИСЦА

„Рулет-плес“ слика двојицу јунака сједињених у животном циљу да лако дођу до новца: преваром, коцком, лажним обећањима... Жртве њихове похлепе која се састоји у тежњи да се живи лагодно и угоди свом себичлуку у овом комаду су чланови породице. Рођени губитници никада не остају без наде да ће срећа, а срећа је за њих искључиво новац, као и гобела у народној приповеци коју је записао Вук, изронити из блата. У вечитом трагању за лаком зарадом увлаче друге у своје лажи, а лаковерни и сами радо постају учесници намењене им преваре. Многима су чак и узори непоуздани људи - авантуристи, а чињеница је да свакодневица неспремних на ризик не приказује живот у јарким бојама и није драмски привлачна. Ваљда отуда и велика жудња да се учествује у разним пустоловинама.

Александар Југовић

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Свет око нас, општи слом морала и недостатак етике, идоли лажних вредности доводе нас до божанства коме се сви клањају - новцу. Како то у животу бива, лоптица убачена у рулет живота понекад се не заустави на броју или боји коју смо ми желели. Четворо људи, заробљених у свом малом свету, временом долазе до истине која је болна, али и отрежњујућа.

Породица, као нуклеус свега, ће победити. Или не? Надамо се да ипак хоће... Публика наше представе ће се смејати, замислити, а у исто време и пожелети да буде другачија... боља.

Марко Живић

О ПИСЦУ

Александар Југовић рођен је у Чачку 2. новембра 1975. године. Дипломирао је на Филолошком факултету Универзитета у Београду (српски језик и књижевност). Објавио је књиге песама: „Крв и није вода“, „На крају крајева“, „Јесеним пролећа“. Аутор је романа: „ДИСхармонија“, „Три рога месеца“, „Српски у сто лекција“, „Монтана“, „Лауреат“. Аутор је и драма: „Министар“, „Родео“, „Луна-парк“.

О РЕДИТЕЉУ

Марко Живић (Крушевац, 04.04.1972.) завршио је глуму на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Радета Марковића. Прва професионална представа коју је одиграо био је комад Бранислава Нушића “Протекција” у Крушевачком позоришту…Остварио је до данас више од 50 позоришних премијера у театрима у Београду и ван њега, а стални члан БДП-а је од 1997. године. Издвајају се улоге у комадима: “Реквизитер” Угљеше Шајтинца, у режији Ђорђа Марјановића , “Лет изнад кукавичјег гнезда… “Делиријум тременс”, “Не играј на Енглезе”, “Свирај то поново Сем”, “Кад су цветале тикве”... Иза себе има неколико филмских остварења, телевизијских серија и шоу програма… Добитник је више позоришних и филмских награда…

Трајање: 1 сат 20 минута

Премијера: 08.03.2015.

ПРИЈАТЕЉИ ПРОЈЕКТА:

ps fashionps fashion

ПИСАЦ
Александар Југовић


РЕЖИЈА
Марко Живић


ДРАМАТУРГ
Бранислав Недић


СЦЕНОГРАФ
Иван Денић


КОСТИМОГРАФ
Јасмина Дугић


АУТОР МУЗИКЕ
Бора Дугић


МУЗИЧКА ПРОДУКЦИЈА И АРАНЖМАН
Слоба Марковић


АУТОР НУМЕРЕ "КАЗИНО"
Бојан Дугић


КОРЕОГРАФ
Игор Грабовица


ОРГАНИЗАТОР
Ивана Јововић


ИНСПИЦИЈЕНТ
Зорица Попов


ФОТОГРАФИЈЕ
Марија Иванишевић


ЛИЦА

Милан
Милорад Дамјановић

Дејан

Марко Јањић

Босиљка

Јелена Ракочевић Цекић

Ружа
Љубинка Кларић


ПРОДУКЦИЈА
БДП