Sumrak bogova
Vest | 20. decembra 2019.

DVE NAGRADE ZA “SUMRAK BOGOVA” U SARAJEVU

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Sumrak bogova” po tekstu Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, nagrađena je sa dva priznanja na upravo završenim 4. “Danima Jurislava Korenića” u Kamernom teatru 55, u Sarajevu.

Predsednik žirija ovogodišnjeg Međunarodnog teatarskog festivala bio je reditelj Dino Mustafić, a uz njega su bili i Izudin Bajrović glumac i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Kristina Ljevak, te Tatjana Peternek Aleksić. Jagoš Marković je dobio Nagradu za najbolju režiju, dok je Specijalna nagrada za kolektivnu igru pripala ansamblu Beogradskog dramskog pozorište za “Sumrak bogova”. U predstavi igraju: Milan Lane Gutović, Branka Šelić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić.

Najbolja predstava u celini na ovogodišnjem Festivalu “Dani Jurislava Korenića” je “Sjećaš li se Doli Bel” Kamernog teatra 55, dok je Kokan Mladenović za režiju dobio priznanje zajedno sa Jagošem Markovićam. Nagradu “Žan Marolt” za najboljeg glumca dobio je Emir Hadžihafizbegović, a za najbolju glumicu dobile su. glumice Tatjana Šojić i Gordana Boban.

Specijalno priznanje za teatarsku inspiraciju otišlo je u ruke bh. književniku Abdulahu Sidranu.