Vest | 06. decembra 2021.

CRNOGORSKA TURNEJA BDP-a

Predstave Beogradskog dramskog pozorišta početkom decembra gostuju na crnogorskim scenama od Nikšića, preko Podgorice, do Kotora.

Popularni i nagrađivani projekat BDP-a „Čitač“ Bernarda Šlinka, u režiji Borisa Liješevića, sa Mirjanom Karanović, Markom Grabežom, Slobodanom Bodom Ninkovićem, Jadrankom Selec, Milicom Zarić, Ivanom Tomićem izveden je u Nikšiću i Podgorici.

„Crna kutija“ Ane Đorđević, po motivima hit filma Paola Đenovezea, u režiji Andreja Nosova, rađena u koprodukciji sa Beo Artom uz pomenuta dva grada, biće odigrana i u Kotoru.

„Zelena čoja Montenegra“ Mome Kapora i Zuka Džumhura, u režiji i adaptaciji Nikite Milivojevića, ostvarena u saradnji sa Gradom teatrom iz Budve i sa Gradskim pozorištem iz Podgorice, najzad će 10. decembra biti izvedena na sceni trećeg koproducenta. Nikita Milivojević potpisao je i scenografiju, kostimograf je Jelena Stokuća, kompozitor Aleksandar Srebrić, a scenski pokret je uradila Amalija Benet. Igraju: Miloš Pejović, Dejan Đonović, Emir Ćatović/Božidar Zuber, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Maja Stojanović, Andrija Kuzmanović, Branimir Brstina, Stefan Radonjić, Milorad Damjanović, Ivan Tomić i Ivan Zablaćanski.