Vest | 22. aprila 2021.

BIKOVIĆ I LIJEŠEVIĆ DOBITNICI GODIŠNJIH NAGRADA GRADA BEOGRADA

Na Svečanoj sednici Skupštine grada, održanoj 16. Aprila, saopštena su imena dobitnika Nagrade grada Beograda za 2019. i 2020. godinu, a među njima su član ansambla BDP-a Miloš Biković i naš saradnik, reditelj Boris Liješević.

BIKOVIĆ I LIJEŠEVIĆ DOBITNICI GODIŠNJIH NAGRADA GRADA BEOGRADA

Svečanoj sednici Skupštine grada, povodom “Dana Beograda”, kojom je predsedavao Nikola Nikodijević, a na kojoj su saopštena imena dobitnika Nagrade grada Beograda za 2019. i Nagrade grada Beograda – despot Stefan Lazarević za 2020. godinu, prisustvovali su gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, glavni urbanista Marko Stojčić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, kao i sekretar za kulturu Ivan Karl.

Gradonačelnik Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja svečane sednice i rekao da mu je drago da se nakon teške prethodne godine ponovo vraćamo normalnijem životu. “Ljudima koji su učinili značajne stvari za Grad Beograd i sve nas, danas dajemo zaslužena priznanja. „Dani Beograda” pod sloganom „Kultura pobeđuje” trajaće do 19. aprila i pozivam sugrađane da učestvuju u događajima koje smo pripremili”, rekao je Radojičić.

Između ostalih, dobitnik Nagrade grada Beograda za 2019. godinu za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo je Miloš Biković, stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a za 2020. godinu priznanje za pozorišno stvaralaštvo pripalo je reditelju Borisu Liješeviću, za predstavu “Čitač” Bernarda Šlinka, u produkciji naše Kuće.