Vest | 03. juna 2020.

Beogradska letnja scena

Na inicijativu beogradskih pozorišta, koja su zatvorila svoja vrata za publiku 11. marta 2020. godine, zbog pandemije virusa kovid-19, uvođenja vanrednog stanja i uspostavljanja zdravstvenih mera prevencije i zabrane javnog okupljanja u zatvorenim prostorima, Grad Beograd je organizovao i obezbedio jedinstvenu scenu na otvorenom, na stadionu Tašmajdan.

Na toj multifunkcionalnoj sceni, od 25. juna do 20. jula 2020. godine smenjivaće se, svake večeri, predstave sa repertoara svih beogradskih pozorišta, kao i predstave nezavisnih produkcija i drugih izvođačkih umetnosti.

Ovo je jedinstven događaj koji će na jednom mestu okupiti ovako veliki broj pozorišta i nezavisnih produkcija, omogućiti umetnicima da igraju, a beogradskoj publici i svim gostima grada tokom juna i jula više od 40 izvođenja.

Na Beogradskoj letnjoj sceni, koja će biti otvorena predstavom MAMA MIA Pozorišta na Terazijama, učestvovaće Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozoriše, Beogradsko dramsko pozorište, Zvezdara teatar, Bitef teatar, Narodno pozorište u Beogradu, Teatar Vuk, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici, Hartefakt i Narodno pozorište Vršac, Dah teatar, Pozorište Boško Buha, Una saga Serbika, kao i nezavisne produkcije popularnih predstava kao što su Anđelka, Idealna polovina, Čorba od kanarinca, Plastika i druge. Sve predstave izvodiće se od 21 čas.

Cena karata za predstave koje će biti izvođene na večernjoj sceni je 500 dinara, a za predstave na maloj sceni 250 dinara. Za sve medicinske radnike ulaz će biti slobodan.