Vest | 13. novembra 2021.

BDP BURNO POZDRAVLJEN U SARAJEVU

Tri predstave Beogradskog dramskog pozorišta gostovale su u Sarajevu na programima dva festivala – regionalnog okupljanja RUTA Grupa Triglav i MESS.

BDP je predstave “Ko se boji Virdzinije Vulf” u režiji Lenke Udovički, ostvarenu sa Ulysses kazalištem, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi i najnoviji poduhvat “Zelena čoja Montenegra” Mome Kapora i Zuke Džumhura, u režiji Nikite Milivojevića, rađene sa Gradskim pozorištem Podgorica i Budva gradom teatrom izvelo u Kamernom teatru 55, na RUTA Grupa Triglav festivalu koji je počeo 7. novembra. Publika je sa oduševljenjem prihvatila oba projekta i aktere predstava.

 

U međuvremenu, „Čitač“ po romanu Bernarda Šlinka, u dramatizaciji Fedora Šilija i režiji Borisa Liješevića, odigrana je na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo na programu 61. izdanja Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Ova predstava dugo je očekivana u Sarajevu i gledaoci su najzad imali priliku da pogledaju inscenaciju kultnog Šlinkovog romana o krivici, pokajanju i praštanju sa Mirjanom Karanović, Markom Grabežom, Slobodanom Ninkovićem, Jadrankom Selec, Milicom Zarić i Ivanom Tomićem.