Женска посла
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

РЕЧ ПИСЦА

„Женска посла“ је комедија ситуације о свадби која се није догодила, инспирисана комадом Андреја Сарамоновича „Тестостерон“. Четири жене после црквеног венчања које је прекинуто, јер је младожења уместо судбоносног „ДА“ изјавио наочиглед свих сватова да његово срце припада другој, долазе у локал у коме је је требало да се веселе. Тулум се наставља и не престаје, али не сватовни, већ трилерски, јер треба открити кривца за дебакл и фијаско. Неминовна у њиховим духовитим препиркама и расправама је тема „мушкарца“, различитост између полова је уједно озбиљна и смешна: јер добро је познато да су „мушкарци са Марса, а жене са Венере“, да не могу заједно, али ни једни без других.

На духовит начин, препун женских недоумица као у „Смртоносној мотористици“ Александра Поповића, наше даме почињу са здравицом: „Нек иду дођавола сви лажљиви мушкарци, свиње шовинистичке!“, а завршавају помирењем женског и мушког принципа са узвиком: „Живели мушкарци!“

Милена Павловић Чучиловић

О ПИСЦУ

Милена Павловић Чучиловић (1972), дипломирала је глуму на Факултету драмских уметности у класи професора Арсе Јовановића. Стални члан БДП-а је од 1996. На сцени матичног позоришта остварила је више од двадесет улога, а играла је и у представама Југословенског драмског позоришта, Атељеа 212, те у пројектима Трупе „Торпедо“. Бави се писањем и режијом и потписује продукције не само у Београдском драмском (шест наслова), већ и у позориштима широм земље (Краљевачком, Српском народном, Позориштанцу Пуж, Малом позоришту „Душко Радовић“, Дорћол плац).

Добитник је више театарских и филмских признања фестивалима у Ужицу (Југословенски позоришни фестивал), Вршцу (Позоришна јесен), Новом Саду (Дани СНП-а), Београду (Позориште Звездариште), Нишу (Филмски сусрети), као и Награде ФИПРЕСЦИ. Двоструки је добитник Награде „Татјана Лукјанова“ БДП-а (2003. и 2010) и Годишње награде Београдског драмског позоришта (2009. и 2014)

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Гледаност и популарност у масовним медијима су коначно срушили и црквено пропагирану свету тајну брака. Церемонија склапања брака је употребљена за вест на средишњим странама таблоидне српске штампе.

Шта могу да ураде четири жене када се нађу заједно на свадби у различитим улогама. Млада, кума, младина мајка и ПР са младожењине стране. Још када на свадби дође до туче, углавном је оно што можете очекивати као већ виђено на свадбама у Србији.

Оно што ћете видети у савременој комедији „Женска посла“ је обрт у стилу ријалити програма. Скандал изазван младожењиним заветовањем на верност не жени већ ...

Да ли су гости и родбина само учесници велике обмане? Све за профит, профит за све ... а он је једино и важан.

Марко Јовичић

О РЕДИТЕЉУ

Марко Јовичић (1995) је студент треће године Позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професора Иване Вујић. Сарађивао је са многим афирмисаним позоришним редитељима, као што су Слободанка Цаца Алексић, Бобан Скерлић, Егон Савин, Владимир Лазић, Ана Здравковић, Горан Шушљик, Александра Милавић Дејвис… Глуми у бројним предствама у позоришту „Пуж”. Као део међународног Пројекта ''Правда'', Регионална мрежа академија драмских уметности, режирао је представу ''Не чујем печат Јосипе'', по тексту Борне Вујчић, која је изведена на међународним фестивалима БИТЕФ – Београд (2015 и 2016), КРАДУ – Загреб (2016), МОТ – Скопље (2016) и МЕСС – Сарајево (2016). Представу ''На дну'', по тексту Максима Горког, режирао је на сцени ''Мата Милошевић'' ФДУ (2016).

Представа ''Женска посла'' је његов први редитељски подухват у Београдском драмском позоришту.

Време трајања: 1 сат и 10 мин.

Премијера: 14.03.2017.

ПИСАЦ
Милена Павловић Чучиловић
(по мотивима комада „Тестостерон“ Андреја Сарамоновича)


РЕЖИЈА
Марко Јовичић


СЦЕНОГРАФ И КОСТИМОГРАФ
Сташа Јамушаков


КОМПОЗИТОР
Марко Јовичић*
(* уз оригиналну музику у представи су коришћене композиције: Едвард Григ – свита „Пер Гинт“, Кевин МекЛауд - „Инвестигејшнс“, „Аркадија“, „Митбол парејд“ )


ОРГАНИЗАТОР
Матеја Радисављевић


ИНСПИЦИЈЕНТ
Зоран Милојевић


ФОТОГРАФИЈЕ
Теодора Ћирић


ЛИЦА

Катарина 
Данина Јефтић

Станислава

Сандра Бугарски

Радмила

Татјана Кецман

Тијана

Милена Павловић Чучиловић


ПРОДУКЦИЈА
БДП
Агенција "Ферзенг"