Усамљени запад
grb
facebook logo  youtube logo  LAT / ENG

О ДЕЛУ

УСАМЉЕНИ ЗАПАД је дипломска представа студената глуме Факултета драмских уметности у Београду, у класи професора Драгана Петровића Пелета. То је црна комедијакоја изненађује не само својим околностима, већ и ставом према животу. Кроз допадљиве ликове и њихове особине она ће вам пољуљати ставове и насмејати вас. Својом актуелношћу И квалитетом нашла је место на репертоару Београдског драмског позоришта.

О ПИСЦУ

Мартин Макдона, један је од најславнијих писаца новог таласа британске драме. Међу његовим комадима истичу се ЛЕПОТИЦА ЛИНЕЈНА, САКАТИ БИЛИ СА ИНИШМАНА и ПОРУЧНИК СА ИНИШМОРА који су изведени и на нашим просторима. Добитник је четири награде Тони и Оливије награду 2004. годину за ЈАСТУЧКА.

Посвећеност раду, темељит приступ, глумачка свежина и позитиван став само су предуслов афирмације изводјачког дара у раду на улогама.

Јер тек онда када си убедјен да си добро промислио и ,,заронио,, у проблем сценског карактера, да ти је све јасно и објашњиво, тек тада почиње свеобухватно и прецизно заокруживање улоге.

Твоја спремност и смелост да мењаш и да се мењаш, да се опробаш у најнеобичнијим ситуацијама врло ти користе у освајању нових глумачких техника и формирању сопственог оригиналног глумачког израза…

Драган Петровић Пеле, ред.проф.

Време трајања: 1 сат 35 мин.

Премијера: 25.11.2011.

ПИСАЦ
Мартин Макдона


РЕЖИЈА
Драган Петровић Пеле


СЦЕНОГРАФ
Душан Поповић


КОСТИМОГРАФ
Ана Милојковић


КОМПОЗИТОР
Ортодокс Келтс


ИНСПИЦИЈЕНТ И СУФЛЕР
Зорица Попов


ФОТОГРАФИЈЕ
Урош Милутиновић


ЛИЦА

Valene Connor 
Урош Јаковљевић

Coleman Connor 
Матеја Поповић

Отац Welsh
Миодраг Радоњић

Girleen Kelleher 
Марија Стокић


ПРОДУКЦИЈА
ФДУ
БДП