Црна кутија
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

О ПРЕДСТАВИ

Сви живимо три живота: јавни, приватни и тајни. Некада смо тајне чували у глави а данас у СИМ картици. Шта би било када би СИМ картица могла да говори?

Окупљени да дочекају помрачење месеца, седморо пријатеља током вечере разоткрива своје најинтимније тајне и жудње, тражећи излаз из игре истине мобилним телефонима. Шта је истина, а шта тајна? Колико добро познајемо оне најближе са којима и поред којих живимо?

Напомена: не покушавајте ово код куће

РЕЧ АУТОРА

У ноћи помрачња месeца, које се од давнина сматра мистриозним покретачем великих личних промена, цивилизован човек, упакован у шарени папир брачног и професионалног статуса, сакривен иза својих хобија и друштвних улога, показаће праву природу – или неће? Уколико је покаже, кула на чијем је врху живео, наизглед заштићен, сурваће се у понор, али ће на голој земљи можда нићи семе живота какав заслужује свако достојанствено људско биће. Уколико је не покаже, остаће релативно задовољан, а шта је цивилизованом човеку модерног доба друго и потребно осим удобног, познатог, досадног, али пријатно уобичајног осећања релативног задовољства? Снага помраченог месеца немоћна је спрам пријатељства који је човек изградио према том млаком стању полулажи у којој живи и у којој ће и умрети, као да га никада није ни било.

Ана Ђорђевић

РЕЧ РЕДИТЕЉА

Ко су савршени људи које волимо и поред којих живимо? Да ли знате да ваша другарица има везу са вашим кумом? Да ли је наше савршено и срећно животарење, како се трудимо да га представимо сваки пут кад се окупимо и славимо, заправо маска за несрећне душе, које ни после пуно година живота не знају шта ће бити кад порасту? Колико ваш тата има деце? И шта ако је ваша најбоља другарица заправо вереница вашег брата, а ви то баш не знате? Овај низ питања је страшан и можда је боље да ћутимо и не таласамо. Ако смо одрасли и живимо у време када је сваком омогућено да има кодовану комуникацију, када су тајне заправо завере и када је осуда околине велика цена за све поступке, можемо ли ми уопште бити поштени и слободни људи. Научити да прекинеш нешто што ти не иде са неким другим, бити искрен према себи и свету око себе, живети своју истину, веровати себи и другима – то је идеал који је толико далеко од данашњег света. Онда није чудо што нас сви лажу – медији, политичари, продавци у пиљари, бака на пијаци, партнер или мама. Лаж је једноставна, а болна кад се разоткрије. Истина је тешка, а ослобађајућа кад је не кријеш.

Хоћете ли волети јунака који вара жену, па љубавницу, па најбољег пријатеља? Он ће вам рећи да мора, да једино тако може, да је то у њему… То је тај простор слободе који дајемо једни другима, а тако сурово га бранимо када нам га одузму. Ова представа настаје као мрежа тајни између седам блиских људи. Кроз игру и конвенцију пристојног живота расплићемо односе и заблуде које свако од нас живи. Намера је јасна – све што се вечерас догодило - можда се никада неће догодити. Попут неке хроничне болести, са лицемерјем и кукавичлуком се, на жалост, живи. Какав је то живот и да ли нам је онда до било чега баш стало остаје као велико питање.

Свако поклапање са неком причом коју знате је случајно, ово је прича о свима нама. Инспирисани филмом „Савршени странци“ али и животом који је искуство свих нас.

Андреј Носов

О РЕДИТЕЉУ

Андреј Носов је дипломирао позоришну режију на Факултету драмских уметности у Београду. Ово је његова девета режија, а представе су му се играле у Битефу, Југословенском драмском позористу, Културном центру Београда, Дому омладине, БУДВА ГРАД театру итд.

Сезона 2017/2018.

Време трајања: 1 сат и 20 мин.

Премијера: 03.11.2017.

ПИСАЦ
Ана Ђорђевић


(Инсирисано филмом “Савршени странци“ Паола Ђеновезеа)


РЕЖИЈА
Андреј Носов


САРАДНИК НА ТЕКСТУ
Андреј Шепетковски


СЦЕНОГРАФ
Тамара Бранковић


КОСТИМОГРАФ
Селена Орб


КОМПОЗИТОР
Драшко Аџић


ДИЗАЈНЕР ЗВУКА
Матија Лековић


АСИСТЕНТ РЕЖИЈЕ
Кристина Крспогачин Стајић


ОРГАНИЗАТОР
Ивана Јововић


ИНСПИЦИЈЕНТ
Зоран Милојевић


ФОТОГРАФИЈЕ
Марија Иванишевић


ЛИЦА

Никола
Иван Зарић

Софија

Љубинка Кларић

Мики

Петар Бенчина

Милена

Наташа Марковић

Филип

Немања Оливерић / Милан Марић

Вања

Ивана Николић

Стефан
Александар Вучковић

Гласови
Весна Чипчић, Павле Пекић, Јована Гавриловић, Милан Марић, Славен Дошло, Ивана Јововић


ПРОДУКЦИЈА
БДП
beoart logo

ПРОДУЦЕНТ
Борис Мишковић