Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

novembarski festivali

Почетком новембра две представе Београдског драмског позоришта биће изведене на званичним програмима театарских фестивала на Мећавнику и у Аранђеловцу.

Једна од најмлађих позоришних смотри код нас, 3. Јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Кустурице одржаће се 2. и 3. новембра на Мећавнику. Селектор Фестивала је редитељ Милан Нешковић, а "у жељи за преиспитивањем граница између позоришта и филма и постављањем питања да ли оне уопште постоје, одлучено је да слоган трећег по реду Јесењег позоришног фестивала буде 'Позоришни Кустендорф'. Ове године фестивал у студентском такмичарском програму, а по узору на свог старијег брата Кустендорф, постаје интернационалан", саопштили су организатори. У такмичарском програму ове године биће четири представе, три са академија из Србије и једнa из Русије, које се боре за награду “Златни лист”.

Мећавник ће угостити и професионалне продукције, па ће тако 3. новембра бити изведена представа Београдског драмског позоришта "Црна кутија" по тексту Ане Ђорђевић, редитеља Андреја Носова инспирисана италијанским филмским хитом “Савршени странци” Паола Ђеновезеа. Ауторску екипу чине сценограф Тамара Бранковић, костимограф Дара Михајловић, композитор Драшко Аџић., сарадник на тексту био је Андреј Шепетковски. Играју: Наташа Марковић, Љубинка Кларић, Ивана Николић, Иван Зарић, Петар Бенчина, Немања Оливерић и Милош Тимотијевић, а њихови телефонски саговорници (гласови) су: Весна Чипчић, Павле Пекић, Јована Гавриловић, Милан Марић, Славен Дошло и Ивана Јововић.

Дан касније, 4. новембра најновија продукција БДП-а “Роман о Лондону” Милоша Црњанског, у режији Ане Ђорђевић биће изведена у такмичарском програм 14. Позоришног фестивала у организацији Центра за културу Аранђеловац.

Фестивал се одржава од 2. до 6. новембра, под слоганом “Театар у нама”, а имаће такмичарски карактер и биће додељене два признања за најбољу представу – награда стручног жирија и награда публике. Пет представа из Београда, Новог Сада и Крушевца оцењиваће стручни жири у саставу Душанка Стојановић Глид, драмска уметница, а поред ње ће бити и Зоран Максимовић, театролог и кустос Позоришног музеја Војводине, и др Иван Златковић, књижевник.

Заснован на личном искуству писца, “Роман о Лондону” Милоша Црњанског, премијерно изведен 27. октобра у копродукцији са БеоАртом и СО Крупањ, је прича о тегобном животу емиграната у туђини. Ана Ђорђевић, уз драматизацију и режију, потписује и избор музике, костимограф је Адријана Пајић, сценограф Јасмина Холбус, а лектор Дијана Марковић. Играју: Милан Марић, Милица Зарић, Љубинка Кларић, Милан Чучиловић, Ивана Николић, Срђан Дедић, Бранко Цвејић и Александар Вучковић.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., в.д. директора
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 515 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација