Новости
grb
facebook logo  youtube logo  LAT / ENG

kirilov

Сарадња Београдског драмског позоришта са Волков театром - Руским државним академским драмским позориштем из Јарославља наставља се: гост наше Куће, истакнути глумац и редитељ Валериј Кирилов започео је пробе комада насталог по роману Валентина Распутина “Последњи рок”. Премијера је заказана за Дан позоришта, 20. фебруар наредне године.

Уметничка сарадња наша два позоришта успостављена је маја 2015. године. На основу зимус потписаног новог протокола, уз размену гостовања, сарадња обухвата и ангажовање уметника. Тако ће БДП, ове зиме, угостити сталног члана ансамбла Волков театра – редитеља, глумца и педагога средње генерације, Валерија Кирилова, носиоца значајних националних признања као што су Народни уметник Русије и Заслужни уметник Русије. Кирилов је тумачио преко 45 улога различитих жанрова, режију је завршио на Руској академији позоришних уметности, а од 1996-2005. године предавао је глуму на Позоришном институту у Јарослављу.

vera u nasledje

Кирилов ће београдској публици представити драматизацију дела Валентина Распутина (1937-2015) “Последњи рок”. Још у совјетско време, почев од 70-их година, дела овог писца из сибирског града Иркутска, представника послератног правца у совјетској књижевности тзв руралне прозе, постала је огледало духовности његових савременика. Каријере, успех, везе, положај у друштву, тврди Распутин, не могу да буду одређујући, ако је човек изгубио нит поколења, ако је заборавио своје корене – а то је лајт мотив његовог опуса. Они су назначени управо у кључном делу “Последњи рок”, објављеном 1970. Сетно сенчење ликова са села, породица растурених брзином савременог живота потцртано је необичним, горким хумором који нашу публику може да подсети на Владимира Војновича.

“Последњи рок”, као и друга прозна дела Распутина, преведени су на десетине страних језика, укључујући енглески, шпански, немачки, француски, па српски... Распутин је добитник бројних националних признања, укључујући Лењинов орден и Награду “Солжењицин”.

Валериј Кирилов је првобитно приредио драматизацију романа “Последњи рок” за Волков театар, a потписује, уз режију, и сценографију, костим и избор музике. Играју: Даница Рисковски, Јадранка Селец, Милена Павловић Чучиловић, Борис Комненић, Андреј Шепетковски, Сандра Бугарски, Милица Милша, Тамара Алексић, Срђан Дедић, Нада Мацанковић, Љубомир Ћустић.

http://www.blic.rs/kultura/vesti/srecan-rodjendan-gospodine-kirilov-veliki-ruski-pozorisni-umetnik-radi-u-beogradu-uz/4mcbt33

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., руководилац финансијске службе
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 897 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
УТОРАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација