Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

volkov festival

Једна од најуспешнијих представа Београдског драмског позоришта последње деценије, “Моје дете” Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић учествоваће на званичном програму 18. Међународног Волков фестивала у Русији – 23. септембра.

Манифестацију организује Волков театар из Јарославља од 14. до 24. септембра. Биће изведено десет остварења из Русије, Бугарске и Србије, а Фестивал је отворила продукција чувеног московског Театра на Таганке – Брехтовог “Доброг човека из Сечуана”, у режији Јурија Љубимова.

Ово је други пут да Београдско драмско позориште учествује на овом значајном фестивалу, истовремено је и наставак успешне сарадње са једним од најстаријих европских театарских кућа.

Пројекат „Моје дете“ Стојана Срдића, редитељке Ане Ђорђевић учествовао је од премијере 27. марта прошле године на низу домаћих и регионалних фестивала. Овенчан је признањима: на 11. Међународном позоришном фестивалу ЈоакимИнтерФест у Крагујевцу (за режију – Ана Ђорђевић, за најбољу глумицу Јована Гавриловић, Награда публике), на младеновачком Фестивалу “Театар у једном дејству” (Награда публике), на бањалучком Међународном фестивалу младог глумца „Заплет 08“ (најбоља представа, Јована Гавриловић је проглашена за најбољу младу глумицу, док је Ивана Николић добила признање за Глумицу вечери), на 5. Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу, као и на 1. Фестивалу европског театра у Тузли (најбоља представа по оценама жирија и публике, награде за најбољу режију добила је Ана Ђорђевић, а Јована Гавриловић проглашена је за најбољу глумицу оба фестивала); два признања додељена су на 16. Фестивалу БХ драме у Зеници (Жири публике доделио је подухвату БДП-а Награде за најбољу представу манифестације и за најбољу глумицу Фестивала - Јовани Гавриловић); две награде освојене су и на 4. Фестивалу „Буцини дани“ у Александровцу ("Златно зрно" за најбољу мушку улогу припало је Андреју Шепетковском, а Најбољи млади глумац, односно глумица Фестивала је Јована Гавриловић). На јубиларном 20. Театар фесту “Петар Кочић”, који је одржан у Бања Луци, Јована Гавриловић је добила специјалну награду за младу глумицу. Представа “Моје дете” са великим успехом изведена је и у такмичарској селекцији 62. Стеријиног позорја у Новом Саду.

Ауторску екипу чине - Ана Ђорђевић која уз режију потписује и адаптацију, те идејно решење сцене. Сценограф је Милица Вучковић, костимограф Лана Цвијановић, композитор Владимир Петричевић, сценски покрет потписује Марија Миленковић, а лектор је др. Љиљана Мркић Поповић. Улоге тумаче: Јована Гавриловић, Ивана Николић, Андреј Шепетковски, Владан Милић, Љубинка Кларић и Младен Совиљ.

Путовање ансамбла представе „Моје дете“ на Фестивал у Јарослављу омогућила је Нафтна индустрија Србије (НИС).

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., в.д. директора
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 359 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација