Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

letnji festivali

Две представе Београдског драмског позоришта уврштене су у званичан програм значајних, интернационалних фестивала у Русији и Црној Гори.

“Кључеви од Лераха” Николаја Кољаде позвани су на 11. Међународни фестивал савремене драме у Екатеринбургу (Русија), а “Берлински зид” Жељка Хубача биће одигран у Тивту, на програму манифестације “Пургаторијe 2017”.

Једанаести по реду Интернационални фестивал савремене драме "Кољада плејс" биће одржан у Народном позоришту Екатеринбурга (Русија) од 20. до 30. јуна 2017. године, а између осталих учествују и две представе из Србије (“Праћка” у режији Соње Петровић Театра Лудифико и “Кључеви од Лераха” у режији Наташе Радуловић, БДП). Фестивал је покренуо познати драматичар Николај Кољада, који је и селектор манифестације и представља најбољe инсценације његових драма у свету. Ове године, одабране су 32 представе из Македоније, Румуније, Мађарске, Казахстана, Русије, Србије.

“Кључеви од Лераха” Николаја Кољаде, у преводу, адаптацији и режији Наташе Радуловић, биће одиграни у Екатеринбургу 25. јуна. Ретко извођена драма (1993) једног од најзначајнијих, савремених, руских драматичара, Николаја Кољаде мрачна је фантазмагорија о чежњи за слободом и љубављу, за домом и спокојем, која – неостварена постаје својеврсни окидач за непробојни круг менталног затвора/пакла. Ауторску екипу представе чине сценографи Нађа Антић и Нера Вуловић, костимограф Кристина Николић, композитор Ана Крстајић. Играју: Елизабета Ђоревска, Оливера Викторовић Ђурашковић, Павле Јеринић, Јоаким Тасић и Анђела Јовановић.

Фестивал “Пургаторије 2017” у организацији Центра за културу Тиват обухвата од 22. јуна до 31. августа 61 мултимедијални програм, од тога девет представа у званичној конкуренцији. Како је селекторка Татјана Мандић Ригонат у експликацији записала: “На фестивалу Пургаторије 2017. видећете представе које су позоришна расправа на тему идентитета. Та расправа неодвојива је од кључних питања егзистенцијије: Ко сам? Зашто живим? Како живим? Шта је смисао и сврха живота? Шта је љубав? Шта је истина?”

Контоверзни подухват редитеља Милана Нешковића “Берлински зид” по тексту Жељка Хубача , биће изведен 2. јула у Тивту. Потресна прича Жељка Хубача смештена је у Урошевац на Косову – године 1999. Стигматизовани крвавим етничким сукобима – и Албанци и Срби разапети су између борбе за опстанак, жестоких страсти и љубави. Нешковић потписује и идејно решење простора, као и избор музике, а костимограф је Биљана Гргур. Играју: Танасије Узуновић, Јово Максић, Немања Оливерић, Паулина Манов, Андреј Шепетковски и Љубинка Кларић.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., в.д. директора
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 517 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација