Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

majski festivali

Представе Београдског драмског позоришта “Моје дете”, “Берлински зид” и “Кључеви од Лераха” учествоваће током маја месеца на значајним међународним фестивалима у Зеници, Београду и Бања Луци.

Међу седамнаест пријављених представа у продукцији позоришних кућа из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске, селектор Неџад Фејздић одабрао је чак две БДП-а за званични програм 16. Фестивала босанскохерцеговачке драме Зеница – Сарајево 2017, који ће се одржати од 06. до 14. маја 2017. године.

Слоган овогодишњег Фестивала је “Сјеме времена : страх и/или (нада)”, а међу осам представа су и “Моје дете” Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић и “Берлински зид” Жељка Хубача, у режији Милана Нешковића, Београдског драмског позоришта (6-8. маја 2017).

Представа “Кључеви од Лераха” Николаја Кољаде, у режији и адаптацији Наташе Радуловић, нашег Позоришта биће изведена 11. маја на програм 2. по реду Фестивала савремене руске драме у Установи културе “Вук Караџић” у Београду.

На јубиларном 20. Театар фесту “Петар Кочић”, који ће бити одржан од 17. до 24. маја у Бања Луци, биће приказано седам представа позоришта из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Републике Српске. Селектор Борис Мишковић одабрао је, између осталих, комад “Моје дете” у извођењу Београдског драмског позоришта. Иначе, Театар фест “Петар Кочић” добио је ознаку “Европа за фестивале, фестивали за Европе” (ЕФФЕ) за 2017. и 2018. годину, чиме је постао део европске фестивалске заједнице.

“Моје дете” Београдског драмског позоришта једна је од најуспешнијих продукција нашег театра последњих десетак година. Премијерно је изведенa 27. марта на Новој сцени БДП-а, по комаду Стојана Срдића, који је награђен годишњом Наградом Удружења драмских писаца Србије „Бранислав Нушић“ за 2014. годину. Представа је учествовала на више домаћих и међународних фестивал и освојила вредне награде, а крајем маја биће изведена и у званичној селекцији Стеријиног позорја.

Ана Ђорђевић потписује режију, адаптацију, те идејно решење сцене. Сценограф је Милица Вучковић, костимограф Лана Цвијановић, композитор Владимир Петричевић, сценски покрет потписује Марија Миленковић, а лектор је др. Љиљана Мркић Поповић. Улоге тумаче: Јована Гавриловић, Ивана Николић, Андреј Шепетковски, Владан Милић, Јелисавета Орашанин и Младен Совиљ.

Контоверзни подухват редитеља Милана Нешковића “Берлински зид” по тексту Жељка Хубача , који ће БДП такође представљати у Зеници, премијерно је изведен марта 2016. “Као да је живот гуштеров реп” основна је тема ове потресне људске и љубавне приче Жељка Хубача, смештене у Урошевац на Косову – године 1999. Стигматизовани крвавим етничким сукобима – и Албанци и Срби разапети су између борбе за опстанак, жестоких страсти и љубави, а како писац наводи у поднаслову све у животној “причи о деци која су предодређена породицом којој не припадају”.

Нешковић потписује и идејно решење простора, као и избор музике, а костимограф је Биљана Гргур. Играју: Танасије Узуновић, Јово Максић, Немања Оливерић, Паулина Манов, Андреј Шепетковски и Љубинка Кларић.

“Кључеви од Лераха” Николаја Кољаде, у преводу, адаптацији и режији Наташе Радуловић, који ће учествовати на Фестивалу савремене руске драме, су продукција БДП-а из ове сезоне (новембар 2016). Ретко извођена драма (1993) једног од најзначајнијих, савремених, руских драматичара, Николаја Кољаде мрачна је фантазмагорија о чежњи за слободом и љубављу, за домом и спокојем, која – неостварена постаје својеврсни окидач за непробојни круг менталног затвора/пакла. Ауторску екипу представе чине сценографи Нађа Антић и Нера Вуловић, костимограф Кристина Николић, композитор Ана Крстајић. Играју: Елизабета Ђоревска, Оливера Викторовић Ђурашковић, Павле Јеринић, Јоаким Тасић и Анђела Јовановић.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., в.д. директора
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 398 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација