Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

moje dete

После изузетно успешних извођења на домаћим и међународним фестивалима у октобру, представа Београдског драмског позоришта “Моје дете” Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић биће током новембра одиграна у такмичарским програмима још две манифестације у земљи и региону.

Народно позориште у Тузли организује од 18. до 29. новембра 2016. године 1. Фестивал европског театра, а такмичарски део програма трајаће од 18. до 24. овог месеца. Биће изведени пројекти из Чешке, Србије, Словеније, Мађарске, Хрватске и БиХ, а представа БДП-а “Моје дете” на програму је 19. новембра.

Пети по реду Фестивал првоизведених представа (ПИП), који ће у организацији алексиначког ЦКУ бити одржан од 22. до 27. новембра, довешће у Алексинац неке од најбољих представа продуцираних у Србији у последњих годину дана. На сцени Дома културе наступиће ансамбли Звездара театра, те позоришта из Шапца, Крушевца, Ниша и Сомбора. “Моје дете” ће бити изведено 23. новембра.

“Моје дете” премијерно је изведено 27. марта на Новој сцени БДП-а, по комаду Стојана Срдића, који је награђен годишњом Наградом Удружења драмских писаца Србије „Бранислав Нушић“ за 2014. годину. Представа уводи у позоришну продукцију неколико кључних, али најчешће прећуткиваних социјално-ангажованих тема: положај и услове живота Рома у урбаном окружењу; насиље у породици; сексуално злостављање деце; пубертетску трудноћу... Комад даје готово документаристички бруталну слику начина – не може се рећи – живота, већ опстајања у зачараном кругу маргинализоване и изопштене групе, који је тешко разбити.

Ана Ђорђевић потписује и адаптацију, те идејно решење сцене. Сценограф је Милица Вучковић, костимограф Лана Цвијановић, композитор Владимир Петричевић, сценски покрет потписује Марија Миленковић, а лектор је др. Љиљана Мркић Поповић. Улоге тумаче: Јована Гавриловић, Ивана Николић, Андреј Шепетковски, Владан Милић, Јелисавета Орашанин и Младен Совиљ.

Током октобра ова представа је освојила је признања на 11. Међународном позоришном фестивалу ЈоакимИнтерФест у Крагујевцу (за режију – Ана Ђорђевић, за најбољу Јована Гавриловић, Награду публике) и на младеновачком Фестивалу “Театар у једном дејству” (Награда публике). Најбоља представа бањалучког Међународног фестивала младог глумца „Заплет 08“ била је „Моје дете“ Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић, Београдског драмског позоришта, Јована Гавриловић је проглашена за најбољу младу глумицу, док је Ивана Николић добила признање за Глумицу вечери.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., руководилац финансијске службе
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 356 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација