Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

moje dete

Представи “Моје дете” Београдског драмског позоришта, по тексту Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић предстоји узбудљива фестивалска турнеја у октобру месецу: учествоваће на три значајне театарске манифестације у земљи и региону – у Крагујевцу, Младеновцу и Бања Луци.

Најпре ће бити одиграна пред крагујевачком публиком 12. октобра у конкуренцији 11. Јоаким Интерфеста. Овај фестивал биће одржан од 7. до 15. октобра у Књажевско-српском театру, а за награде ће се такмичити осам представа позоришта из Пољске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске и Србије по избору селектора Жељка Јовановића. Овогодишњи мото Јоаким Интерфеста гласи “Храбрима помаже срећа”, а како је селектор изјавио - карактеристика његовог избора “су млади аутори, писци и редитељи "чији поглед на свет на одредјени начин обавезује и упозорава".

На Фестивалу ће учествовати пољски театар “Бјалско Бјала”, Босанско народно позориште Зеница, Народно позориште Републике Српске Бања Лука, крагујевачки Књажевско српски театар, Звездара театар, Атеље 212, Београдско драмско позориште, ПУК-Путујуће казалиште и Сцена Рибњак из Загреба. У част награђених, ван конкуренције, биће изведена представа Театра Ал Давила из румунског Питештија. О наградама ће одлучивати стручни жири у саставу: Милош Латиновић, књижевник, Горан Цветковић, редитељ и Маја Изетбеговић, глумица. Водитељ разговора је театролог Драгана Бошковић.

Дан касније (13.10), “Моје дете” биће изведено на програму Позоришног фестивала “Театар у једном дејству” у Младеновцу. Селекцију под мотом “Бити или опстати” потписује Жељко Хубач, а учествују представе из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Сомбора/Будве, а Фестивал траје од 10. до 16. октобра.

Крајем месеца, 27. октобра представа ће бити одиграна у Бања Луци, у селекцији осмог по реду Међународног фестивала младог глумца “Заплет” у Градском позоришту “Јазавац”. Манифестација ће бити одржана од 22. до 28. oктобра, а учествују театри из Бања луке, Загреба, Београда, Новог Сада и Зенице.

“Моје дете” премијерно је изведено 27. марта на Новој сцени БДП-а, по комаду Стојана Срдића, који је награђен годишњом Наградом Удружења драмских писаца Србије „Бранислав Нушић“ за 2014. годину. Представа уводи у позоришну продукцију неколико кључних, али најчешће прећуткиваних социјално-ангажованих тема: положај и услове живота Рома у урбаном окружењу; насиље у породици; сексуално злостављање деце; пубертетску трудноћу... Комад даје готово документаристички бруталну слику начина – не може се рећи – живота, већ опстајања у зачараном кругу маргинализоване и изопштене групе, који је тешко разбити.

Ана Ђорђевић потписује и адаптацију, те идејно решење сцене. Сценограф је Милица Вучковић, костимограф Лана Цвијановић, композитор Владимир Петричевић, сценски покрет потписује Марија Миленковић, а лектор је др. Љиљана Мркић Поповић. Улоге тумаче: Јована Гавриловић, Ивана Николић, Андреј Шепетковски, Владан Милић, Јелисавета Орашанин и Младен Совиљ.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., в.д. директора
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 384 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација