Новости
grb
facebook logo  youtube logo  LAT / ENG

hotel kosovo

Мјузикл “Хотел Косово” у режији Ненада Тодоровића, Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници, гостоваће 28. јуна на Сцени “Раде Марковић” Београдског драмског позоришта.

Текст и режију представе “Хотел Косово” потписао је Ненад Тодоровић, иначе директор овог театра. Поднаслов је „Сценски приручник за лакше сналажење у јужној српској покрајини Република Косово“, а радња комада прати Добривоја који се 15 година након рата враћа у мало место на југу Косова и Метохије. У музичко-кореографским целинама глумци су оживели бројна питања данашње косовске стварности. Од ужасне нетрпељивости између Срба и Албанаца до односа муслиманске и православне верске заједнице према околностима у којима функционише живот на Косову. Поруке помирења на крају комада учиниле су "Хотел Косово" прихватљивим уметничким делом и ван српских енклава.

hotel kosovo

„Чекајући 20 година да Косово буде уметничка тема неким другим, писменијим ауторима, црвљао сам радећи комаде који га се не тичу. Пошто је враг однео шалу, и позориште је заборавило ту трагичну фарсу, дрзнули смо се да вас онеспокојимо причом о њему. (Мада, никад нисам разумео зашто је толико тешко сместити Косово у сат и по позоришне забаве). Гомиле квадратних километара под којима леже лешеви цивилизација као хумус за цват нових мржњи, километри лажи којом ће вас, силом физике, очас претворити у инжињере истине, терор који ће се правдати осветом жртве, све су то разлози да се уметник осети прозваним. Ако се не слажете, ово је представа коју не смете видети. Да вам не кваримо вече“, написао је Тодоровић у програму представе.

Представом „Хотел Косово“ Народног позоришта Приштина, децембра 2014. године отворено је њихово ново седиште - реновирана сцена Дома културе у Грачаници. Представа је од премијере гостовала широм Србије и региона, као и на значајним домаћим и међународним фестивалима.

У овом горком мјузиклу играју: Александар Михаиловић, Милан Васић, Игор Дамњановић, Аника Грујић, Бојан Стојчетовић, Дејан Цицмиловић, Александра Цуцић, Јасминка Хоџић, Небојша Ђорђевић, Тамара Томановић, Јелена Орловић, Оливера Бацић, Милош Јаџић, Васиљ Аџић и Урош Младеновић, а наступају и плесачи: Филип Ројевић, Звездана Михајловић, Милош Аџанчић, Нина Балдини, Маша Ковачевић, Илда Радончић, Ђорђе Башчаревић.

Музику је компоновао Бојан Стојчетовић, кореограф је Небојша Громилић, костимограф Љиљана Ружић, а сценограф Горан Стојчетовић.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., руководилац финансијске службе
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 486 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
УТОРАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација