Новости
grb
facebook logo  youtube logo  LAT / ENG

festival koreografskih minijatura vest

Део ревијалног програма двадесетог по реду Фестивала кореографских минијатура одржаће се 15. јуна у 20.30 сати у Београдском драмском позоришту.

Биће изведене представе награђене специјалним признањима претходне године: “Отисак у песку” Мионе Петровић у продукцији Фестивала и “Балерине” Форума за нови плес Српског народног позоришта из Новог Сада.

Међународни фестивал кореографских минијатура, чија је мисија промовисање кореографског стваралаштва у области савремене уметничке игре, одржава се током маја и јуна у Београду, а поводом јубилеја, програм ће посветити досадашњим лауреатима који су остварили успех у земљи и иностранству. Програм 20. ФКМ биће сачињен од више плесних премијера, презентација, перформанса, изложби, предавања и симпозијума, који ће представити награђиване кореографе претходних фестивалских издања, подељен у три целине – такмичарски, ревијални и пратећи део. Оснивач и организатор Фестивала је Удружење балетских уметника Србије (УБУС), такмичарски програма биће одржан 3. и 4. јуна.

Ауторски пројекат Мионе Петровић (концепт и кореографија) “Отисак у песку” награђен је на прошлогодишњем Фестивалу посебним признањем “Охрабрење”.

miona petrovic

“Живимо у свету у коме се све мање примећују и цене лепота и доброта без које смо сиромашнији и несигурнији. Ово је мој покушај да лепом које се налази у сваком од нас, дам шансу да победи све оно што нас тренутно окружује”, записала је ауторка.

Музику је компоновала Дарја Јаношевић, а играју: Миона Петровић, Милица Писић и Лука Лукић.

Представа “Балерине” у продукцији Форума за нови плес Балета Српског народног позоришта и Студентског културног центра из Новог Сада добитник је Специјалне награде за иновативни приступ Удружења балетских уметника Србије за 2015. годину.

То је документарна представа о животима уметничких играчица у Србији данас, режију и драматургију потписује Милена Богавац, а кореографију Оливера Ковачевић Црњански. Коауторке и извођачице: Јелена Алемпијевић, Соња Батић, Фросина Димовска, Милена Кркотић, Андреја Кулешевић, Јелена Марковић, Сања Павић, Иста Степанов, Сара Тошић. Музику је компоновао Марко Грубић, костимограф је Марина Сремац, видео арт је осмислио Игор Марковић.

“Ово је предства која комбинује физички театар и оригинални, изведбени текст с циљем да документује, демистификује и објасни шта заправо раде уметничке играчице, зашто су за свој животни позив одабрале плес и с којим се изазовима срећу у свом професионалном и личном животу. (…) Представа је настала кроз вишемесечни, експериментални, уметничко-истраживачки процес, заснован на методолошким играма осимшљеним тако да подстакну колективно писање текста. У њој нема илузије, фикције нити глуме: плесачице на сцени говоре у своје име, износе своја искуства и ставове о уметности, политици, аполитичности, роду, друштву и стереотипима с којима се мање или више успешно боре, опстајући у својој, само наизглед гламурозној професији. Оне је разобличавају, откривајући колико рада, труда, љубави и посвећености је потребно да би се бавиле уметношћу игре”, записала је Милена Богавац.

Улазнице уз специјални попуст можете резервисати ОВДЕ.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., руководилац финансијске службе
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 498 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
УТОРАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација