Новости
grb

facebook logo  instagram logo  youtube logo  LAT / ENG

Публику у Народном позоришту у Суботици 8. маја очекује једна од наших најнаграђиванијх представа, која је освојила 10 награда и коју је за само годину и по дана играња видело 15000 гледалаца, широм земље и региона.

Друштвено ангажовани пројекат Милене Деполо и Бобана Скерлића „Трпеле“, у режији Бобана Скерлића померио је границе уметничког израза и на специфичан начин истражио механизме насиља. Седам брилијантних глумица покренуће велики број реакција након што погледате представу и доживећете катарзу какву нисте одавно доживели у позоришту. У представи играју: Ивана Николић/ Паулина Манов, Даница Ристовски, Јадранка Селец, Милена Павловић Чучиловић, Наташа Марковић, Слађана Влајовић и Милица Зарић. Након суботичког гостовања ова представа имаће 50. извођење на матичној сцени.

Једна од најновијих представа и један од најпопуларнијих светских текстова који је преведен и игран на више од тридесет језика „Арт“ Јасмине Резе доживеће своју премијеру и у Српском народном позоришту у Новом Саду 13. маја. Ова причу о успонима и падовима у односу тројице пријатеља заснована је на ситуацијама свакодневице и учиниће да се публика, свако из своје перспективе, у њима сигурно препозна. Одмах затим, 14. маја, ову представу ће публика моћи да погледа и у Дому културе Бор. Представу је режирао Миљан Прљета, а играју Милан Лане Гутовић, Слободан Ћустић и Миљан Прљета.

Новосађани ће имати прилику да погледају и комад Драгана Николића „Трансилванија“ у режији Милана Караџића за коју се већ девет година тражи карта више. У представи играју наши најпопуларнији глумци: Наташа Нинковић, Војин Ћетковић, Весна Чипчић, Никола Ракочевић, Милица Зарић, Марко Живић/ Владан Милић и Милорад Дамјановић. Ова комедија која говори о породичној завади, шверцу нафте и меша се са оностраним, 19. маја гостоваће на сцени Српског народног позоришта и 28. маја у Дому културе Кучево.

Копродукција са Колектив театром из Ирске отворила је нови међународни мост сарадње нашег позоришта и као резултат реализована је представа једног од најпопуларнијих ирских писаца Брајана Фрила „Плес са Боговима“ у режији Александра Дунђеровића. Ова породична прича о пет сестара кроз смех, тугу и љубав говори о реакцијама на промене које живот и године сазревања доносе. У представи играју: Слађана Влајовић, Милица Зарић, Биљана Малетић Заверла, Наташа Марковић, Александра Ања Алач, Иван Томић, Саво Радовић и Филип Шпановић. Представа ће гостовати у Центру за културу Панчево 25. маја.

Контакт инфо

Адреса:
Београдско драмско позориште
Милешевска 64а
11000 Београд, Србија


Телефони:
Централа: +381.11.283.51.11
Билетарница: +381.11.283.70.00
Маркетинг: +381.11.283.60.25 i 283.71.11
Рачуноводство тел/факс: +381.11.283.52.98
Технички сектор тел/факс: +381.11.283.55.70


E-mail:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., в.д. директора
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., оперативни директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., технички директор
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., шеф маркетинга
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., секретар
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., уметнички секретар и ПР
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., драматург
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 231 гостију и нема пријављених чланова

Пријавите се на инфо листу

Радно време билетарнице

Преподне:
ПОНЕДЕЉАК-ПЕТАК од 10:00-14:00ч
ОСИМ УТОРКОМ ПРЕПОДНЕ

Послеподне:
сваког дана када има представа
од 18:00-20:30ч
викендом билетарница ради
од 18:00-20:30ч уколико има представа

Наша локација